Blekk er til for å finne en form

Nye mytologier_Mariæ_Blekk_Side_13

Hva kan vi si?  plystrer fuglene, og  noen  ganger:
Hva  sa  vi? 

Skriver Mona Høvring i det nyskrevne diktet «Slektningene i hagen» som publiseres nå i dag, noe som passer godt med at det fjerde nummeret av blekk publiseres på dagen ett år etter nedstengingen, og markerer at det er ett år siden vi begynte å jobbe med å lage dette tidsskriftet. I forrige utgaves prat med Andreas Vermehren Holm sier han, Åh, det er så vigtigt at vi husker, at vi ikke er alene om alt det her. At vi er mange. Række ud, og viktigheten av det står virkelig sterkt i det som forhåpentligvis er en siste innspurt med lockdown og hjemmekontor og manglende fysisk kontakt med folka rundt oss. Vi startet blekk for å skape en ny plattform for poesi, for eksperimentering med form og for fellesskap, men også for å ha noe å gjøre når alle arrangement enten blir avlyst eller står i fare for å bli det. Ryktet på gaten er at det allerede bobler med flere poesi- og litteraturtidsskrifter som er i emning, og vi i blekk gleder oss til fremtidige samarbeid, til enda flere nye initiativ, til flere fellesskap. Så håper vi at 2021 kan spille litt på lag på andre fronter.

I denne utgaven publiserer vi en ny suite fra Andreas Vermehren Holms serie, Nye Mytologier, Olav Gisle Øvrebø bidrar med det meditative langdiktet «Linjer», og UKON, eller Ulf Karl Olof Nilsson, bidrar med et nytt dikt, «Centralitetsteorin», som vi er veldig stolte her på blekk for å kunne publisere. Både UKON og Andreas Vermehren Holm deltar denne helgen også på Æ Å  Trondheim litteraturfestival, som i år er heldigital, og har et program flust med gode poeter, så det anbefales å sjekke det ut! 

I blekk fire publiserer vi også to nye gjendiktninger og en introduksjon til den russiske undergrunnspoeten Jelena Sjvarts, gjort av Stehn Aztlan Mortensen, som er stipendiat i russisk litteratur ved Universitetet i Bergen. 

Hvis du har en idé til en spalte, til et essay – eller hvis det er en poet du gjerne kunne tenke deg å intervjue, så er det bare å sende en mail til post@blekkskrift.no. Vi ønsker veldig velkommen skribenter i startfasen – blekk er til for testing, blekk er til for å finne en form. Vi honorerer alle tekster. Ta kontakt.